Свържете се с нас
088 799 9759

Кой Пиклер Триъгълник да изберем: Модифициращ се или Сгъваем?

05.11.2022 15:48:33

Кой Пиклер Триъгълник да изберем: Модифициращ се или Сгъваем?

Закупуването на Пиклер триъгълник е вълнуващ момент за всяко семейство с малко дете. Това е може би една от най – големите инвестиции що се касае игри за двигателна активност. Поради тази причина е разумна идея всеки човек да бъде добре информиран, за да направи най – подходящия за него избор. В тази статия ще ви запознаем с ключови фактори, които всеки родител трябва да вземе под внимание преди закупуване на тази така любима катерушка.

Какво представлява Пиклер триъгълникът

Първоначалният Пиклер триъгълник представлява дървена триъгълна рамка и е създадена от унгарския педиатър д-р Еми Пиклер преди повече от 100 години. В последствие оригиналният триъгълник е подобрен и е направен максимално функционален и удобен за съвременния малък дом. На пазара има триъгълници, които могат да се сгъват и дори такива, които могат да променят формата си, големата си и да растат заедно с децата.

Повечето триъгълници са редназначени за деца от 6 месечна възраст нагоре. Обикновено интересът приключва на около 5 години, но разбира се при всяко дете е строго индивидуално. Пиклер триъгълникът позволява на децата на изучават самостоятелно собствените си възможности и да се катерят по триъгълника със свой собствен темп. Например, най – малките бебета започват играта под триъгълника. С израстването ще могат да се издърпват и нагоре и покоряват първите стъпала. А когато се чувстват уверени, ще преминават и от другата страна на триъгълника. 

Ето как е изглеждал първоначалния Пиклер триъгълник преди повече от 100 години:

Видове триъгълник на Пиклер

Както вече стана ясно първообразът на тази катерушка представлява дървена триъгълна рамка, която не може да променя формата си или да се съхранява компактно, когато не се ползва. В последствие се създават и подобрени версии на катерушката, за да е максимално функционална и компактна. В общи линии най-често срещаните модели са модифициращ се и сгъваем Пиклер триъгълник. 


Модифициращ се Пиклер триъгълник

Модициращият се триъгълник е извествен още като трансформиращ се или модулен. Съставната част на тази катерушка е една стълбичка (модул)

С помощта на два болта и две дървени хватки, двата модула могат да се съединят така че да се получи триъгълник. Модулите могат да се съединят под различни ъгъл: За най-малките деца, на около 6 месеца, триъгълникът може да се сглоби под 120 градуса така че да е полегат, а за по-големите може да се сглоби под по-малък градус за да е по-стръмен.

Модулният триъгълник расте заедно с децата. Когато триъгълник от 2 модула умалее, лесно се добавят още 2 модула, с които могат да се правят десетки конфигурации като например къща, буквата П, буквата М или каквото въображението измисли.

Освен свръхфункционален, това е и най-компактният вариант. Когато модулите не са сглобени, триъгълникът буквално се събира под дивана!

Сгъваем Пиклер триъгълник

Сгъваемият модел е също толкова компактен, колкото модифициращия се. Може да се сгъва и разгъва като пергел, но не може да променя формата си, големината си и ъгъла. 

Отново е идеален за съхранение, зад дивана така че да не заема ценна площ в дома.

Кой модел да избера – модифицращ се или сгъваем Пиклер триъгълник

Както може би няма да се изненадате – отговорът е зависи. Зависи от вашите лични предпочитания, големина на жилищна площ, активност на детето, време, с което разполагате и т.н. 

И двата модела се превъзхождат по един или друг начин. Например при сгъваемия модел, сгъването и разгъването става за секунди. От друга страна, модифициращият се изисква между 1-5 минути в зависимост с колко модула разполагате. На пръв поглед това може да изглежда малко време, но ако ви се налага всеки ден да прибирате и изваждате триъгълника, по-удобен би бил сгъваемият модел. Ако разполагате с площ, на която не е нужно да се изважда и прибира всеки ден, модифициращият се е също толкова перфектен. 

Повечето деца бързо губят интерес към дадено занимание и търсят разнообразие. Модулният вариант лесно може да се трансформира в различни форми, докато сгъваемият има една фиксирана позиция. 

Няма по – добър вариант, има правилен вариант за вас, за вашето дете, за вашия дом. Въпрос на лично удобство.

Важни фактори, на които да обърнете внимание

  • Размер на триъгълника:
    Пиклер триъгълникът е инвестиция в дългосрочен план, а не играчка от днес за утре -обръщайте внимание на височината на триъгълника! Някой деца могат да изгубят интерес към катерушки, които са по-ниски от тях самите, затова е важно да се предвиди за няколко години напред. Факторът „размер“ е особено важно да се вземе в предвид, ако сте се насочили към сгъваемият модел, тъй като не може да се надгражда. При модифициращия се е доста по-функционално, тъй като расте заедно с детето. Когато триъгълникът от 2 модула умалее, винаги може да се добавят още 2 модула и да стане чисто нова и привлекателна катерушка.

  • Обработка и материали
    Пиклер триъгълниците се произвеждат от дърво, което е страхотно, но само, когато е подбран първокачествен материал и е третиран по подходящ начин. Всеки детайл от триъгълниците на Wooden Magic е произведен от първокачествена дървесина и е обработен с лакове и бои на водна основа, сертифицирани за производство на детски играчки. Често срещана ситуация е изцапани с храна детски ръчички да се хванат за триъгълника. Ако няма лак, единствения начин за почистване е шкурка, което би затормозило всяко майка. С лаковото покритие поддръжката е лесна като детска игра- само с мокра кърпичка!

  • Лесно и бързо сглобяване
    Обърнете вниамание на това колко лесно и бързо се сглобява триъгълника. Нужни ли са ви инструменти, крепежни елементи, мъжка помощ и т.н ? Особено за модифициращия се модел е важно това да става бързо и лесно, без инструменти, за да можете спокойно да го трансформирате в различни сглобки. В крайна сметка това е и неговия смисъл - да променя формите си, за да не омръзва на децата. Най-удобният вариант е с помощта на болтче и дървена хватка, които подсигуряваме във всеки комплект. Видео

Ако обмисляте покупка на Пиклер триъгълник, при нас ще откриете както сгъваем, така и мофифициращ се Триъгълник. Ще се радваме да споделите в коментарите кой от двата модела е най-функционален за вашите нужди. 

Коментари

Тази статия все още няма коментари

Остави коментар

Триъгълник на Пиклер

Триъгълник на Пиклер

Кой Пиклер Триъгълник да изберем: Модифициращ се или Сгъваем?

Сгъваем или Модифициращ се Пиклер триъгълник | Wooden Magic

Кой вид Пиклер триъгълник да изберем? Какви са разликите между Модифициращ се Пиклер триъгълник и Сгъваем Пиклер триъгълник | Най - предпочитан триъгълник на Пиклер | Wooden Magic Кой вид Пиклер триъгълник да изберем? Какви са разликите между Модифициращ се Пиклер триъгълник и Сгъваем Пиклер триъгълник | Най - предпочитан триъгълник на Пиклер | Wooden Magic 2023-04-29T21:08:40+03:00 Кой Пиклер Триъгълник да изберем: Модифициращ се или Сгъваем?

<p><span style="font-weight: 400;">Закупуването на Пиклер триъгълник е вълнуващ момент за всяко семейство с малко дете. Това е може би една от най &ndash; големите инвестиции що се касае игри за двигателна активност. Поради тази причина е разумна идея всеки човек да бъде добре информиран, за да направи най &ndash; подходящия за него избор. В тази статия ще ви запознаем с ключови фактори, които всеки родител трябва да вземе под внимание преди закупуване на тази така любима катерушка.</span></p> <p><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/25313/files/image/6598.jpg" width="500" height="375" /></p> <h2><strong>Какво представлява Пиклер триъгълникът</strong></h2> <p><span style="font-weight: 400;">Първоначалният Пиклер триъгълник представлява дървена триъгълна рамка и е създадена от унгарския педиатър д-р Еми Пиклер преди повече от 100 години. В последствие оригиналният триъгълник е подобрен и е направен максимално функционален и удобен за съвременния малък дом. На пазара има триъгълници, които могат да се сгъват и дори такива, които могат да променят формата си, големата си и да растат заедно с децата.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Повечето триъгълници са редназначени за деца от 6 месечна възраст нагоре. Обикновено интересът приключва на около 5 години, но разбира се при всяко дете е строго индивидуално. Пиклер триъгълникът позволява на децата на изучават самостоятелно собствените си възможности и да се катерят по триъгълника със свой собствен темп. Например, най &ndash; малките бебета започват играта под триъгълника. С израстването ще могат да се издърпват и нагоре и покоряват първите стъпала. А когато се чувстват уверени, ще преминават и от другата страна на триъгълника.&nbsp;</span></p> <p><span style="font-weight: 400;"><span>Ето как е изглеждал първоначалния Пиклер триъгълник преди повече от 100 години:</span></span></p> <p><span style="font-weight: 400;"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/25313/files/image/triagalnik1.jpg" width="502" height="502" /></span></p> <h2>Видове триъгълник на Пиклер</h2> <p><span style="font-weight: 400;">Както вече стана ясно първообразът на тази катерушка представлява дървена триъгълна рамка, която не може да променя формата си или да се съхранява компактно, когато не се ползва. В последствие се създават и подобрени версии на катерушката, за да е максимално функционална и компактна. В общи линии най-често срещаните модели са модифициращ се и сгъваем Пиклер триъгълник.&nbsp;</span></p> <h3><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/25313/files/image/triagalnik-modiciras-se-i-sgavaem.jpg" width="501" height="401" /><br /><strong>Модифициращ се Пиклер триъгълник</strong></h3> <p><span style="font-weight: 400;"><a href="https://woodenmagic.eu/product/modificirasht-se-pikler-triagalnik">Модициращият се триъгълник</a> е извествен още като трансформиращ се или модулен. Съставната част на тази катерушка е една стълбичка (модул)</span></p> <p><span style="font-weight: 400;"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/25313/files/image/se-pikler-triagalnik.jpg" width="321" height="416" /></span></p> <p><span style="font-weight: 400;">С помощта на два болта и две дървени хватки, двата модула могат да се съединят така че да се получи триъгълник. Модулите могат да се съединят под различни ъгъл: За най-малките деца, на около 6 месеца, триъгълникът може да се сглоби под 120 градуса така че да е полегат, а за по-големите може да се сглоби под по-малък градус за да е по-стръмен.</span></p> <p><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/25313/files/image/triagalnik-6366672777373.jpg" width="340" height="340" /></p> <p><span style="font-weight: 400;">Модулният триъгълник расте заедно с децата. Когато триъгълник от 2 модула умалее, лесно се добавят още 2 модула, с които могат да се правят десетки конфигурации като например къща, буквата П, буквата М или каквото въображението измисли.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/25313/files/image/se-pikler-triagalnik-2.jpg" width="454" height="454" /></span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Освен свръхфункционален, това е и най-компактният вариант. Когато модулите не са сглобени, триъгълникът буквално се събира под дивана!</span></p> <p><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/25313/files/image/6709.jpg" width="262" height="393" /></p> <h3><strong>Сгъваем Пиклер триъгълник</strong></h3> <p><span style="font-weight: 400;"><a href="https://woodenmagic.eu/product/sgavaem-pikler-triagalnik-wooden-magic">Сгъваемият модел</a> е също толкова компактен, колкото модифициращия се. Може да се сгъва и разгъва като пергел, но не може да променя формата си, големината си и ъгъла.&nbsp;</span></p> <p><span style="font-weight: 400;"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/25313/files/image/pikler-triagaknik.jpg" width="355" height="492" /></span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Отново е идеален за съхранение, зад дивана така че да не заема ценна площ в дома.</span></p> <p><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/25313/files/image/pikler-triagalnik-636667a6a8785.jpg" width="355" height="533" /></p> <h2><strong>Кой модел да избера &ndash; модифицращ се или сгъваем Пиклер триъгълник</strong></h2> <p><span style="font-weight: 400;">Както може би няма да се изненадате &ndash; отговорът е зависи. Зависи от вашите лични предпочитания, големина на жилищна площ, активност на детето, време, с което разполагате и т.н.&nbsp;</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">И двата модела се превъзхождат по един или друг начин. Например при <a href="https://woodenmagic.eu/product/sgavaem-pikler-triagalnik-wooden-magic">сгъваемия модел</a>, сгъването и разгъването става за секунди. От друга страна, <a href="https://woodenmagic.eu/product/modificirasht-se-pikler-triagalnik">модифициращият се</a> изисква между 1-5 минути в зависимост с колко модула разполагате. На пръв поглед това може да изглежда малко време, но ако ви се налага всеки ден да прибирате и изваждате триъгълника, по-удобен би бил сгъваемият модел. Ако разполагате с площ, на която не е нужно да се изважда и прибира всеки ден, модифициращият се е също толкова перфектен.&nbsp;</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Повечето деца бързо губят интерес към дадено занимание и търсят разнообразие. Модулният вариант лесно може да се трансформира в различни форми, докато сгъваемият има една фиксирана позиция.&nbsp;</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Няма по &ndash; добър вариант, има правилен вариант за вас, за вашето дете, за вашия дом. Въпрос на лично удобство.</span></p> <h2><strong>Важни фактори, на които да обърнете внимание</strong></h2> <ul> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><b>Размер на триъгълника:</b><span style="font-weight: 400;"><br /></span><span style="font-weight: 400;">Пиклер триъгълникът е инвестиция в дългосрочен план, а не играчка от днес за утре -</span><b>обръщайте внимание на височината на триъгълника! </b><span style="font-weight: 400;">Някой деца могат да изгубят интерес към катерушки, които са по-ниски от тях самите, затова е важно да се предвиди за няколко години напред. Факторът &bdquo;размер&ldquo; е особено важно да се вземе в предвид, ако сте се насочили към сгъваемият модел, тъй като </span><b>не </b><span style="font-weight: 400;">може да се надгражда. При модифициращия се е доста по-функционално, тъй като расте заедно с детето. Когато триъгълникът от 2 модула умалее, винаги може да се добавят още 2 модула и да стане чисто нова и привлекателна катерушка.<br /><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/25313/files/image/na-pikler-636667f2b9f28.jpg" width="497" height="398" /><br /></span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><b>Обработка и материали</b><span style="font-weight: 400;"><br /></span><span style="font-weight: 400;">Пиклер триъгълниците се произвеждат от дърво, което е страхотно, но само, когато е подбран първокачествен материал и е третиран по подходящ начин. Всеки детайл от триъгълниците на Wooden Magic е произведен от първокачествена дървесина и е обработен с лакове и бои на водна основа, сертифицирани за производство на детски играчки. Често срещана ситуация е изцапани с храна детски ръчички да се хванат за триъгълника. Ако няма лак, единствения начин за почистване е шкурка, което би затормозило всяко майка. С лаковото покритие поддръжката е лесна като детска игра- само с мокра кърпичка!<br /></span><span style="font-weight: 400;"><br /></span><span style="font-weight: 400;"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/25313/files/image/1667654572716647-1_11zon-1.jpg" width="318" height="510" /></span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><b>Лесно и бързо сглобяване</b><span style="font-weight: 400;"><br /></span><span style="font-weight: 400;">Обърнете вниамание на това колко лесно и бързо се сглобява триъгълника. Нужни ли са ви инструменти, крепежни елементи, мъжка помощ и т.н ? Особено за модифициращия се модел е важно това да става бързо и лесно, без инструменти, за да можете спокойно да го трансформирате в различни сглобки. В крайна сметка това е и неговия смисъл - да променя формите си, за да не омръзва на децата. Най-удобният вариант е с помощта на болтче и дървена хватка, които подсигуряваме във всеки комплект. <a href="https://www.youtube.com/watch?v=KqqxYqlTFN4" target="_blank" rel="noopener">Видео</a></span><span style="font-weight: 400;"><br /></span><span style="font-weight: 400;"><br /></span><span style="font-weight: 400;"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/25313/files/image/se-sglobava-pikler-triagalnik.png" width="717" height="163" /></span></li> </ul> <p><span style="font-weight: 400;">Ако обмисляте покупка на </span><a href="https://woodenmagic.eu/category/pikler-triagalnik" target="_blank" rel="noopener"><span style="font-weight: 400;">Пиклер триъгълник</span></a><span style="font-weight: 400;">, при нас ще откриете както сгъваем, така и мофифициращ се Триъгълник. Ще се радваме да споделите в коментарите кой от двата модела е най-функционален за вашите нужди.&nbsp;</span></p>

Сравнение на продукти
Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки